BgAnswers » Хоби и развлечения » Как да си направим колаж снимка


Колаж от няколко снимки, обединени обща тема, и общото настроение и пуснати на оригинален и красив фон, привлече много повече внимание, отколкото отделните снимки. Можете да направите колаж като подарък за рождения си ден на приятел или роднина, за да украсят семеен албум или публикува колаж в интернет. Създаване на фото колаж е лесно, ако имате програмата Adobe Photoshop.

Инструкция:
- Open в Photoshop няколко снимки, които искате да поставите в колаж. Подгответе изображения - за всеки от тях се прилагат Филтър Sharpen, го изберете от менюто Filter. Създайте нов слой и изберете нов слой правоъгълна пластир, с помощта на инструмента Rectangular Marquee Tool.

- Запълнете селекцията с боя да изберете подходящ цвят. После комбинирай предишните нива на нов слой, и след това отворете менюто Edit (Редактиране) и изберете Free Transform, за промяна на формата на вашите снимки.

- Изберете за промяна на формата на инструмента и Warp, коригиране на линии и точки в снимките, да я направи подходяща форма - например, формата на развяващият се флаг. Чрез промяна на начина, по който всички снимки.

- Сега изберете подходяща текстура, за да украсят колаж, и да го отворите в Photoshop. Поставете текстурата слой под предишните нива със снимки. Най-горе на слоевете, създайте нов слой и го запълнете с нов цвят.

- Задайте режим. Умножете смесване на слоеве върху нивото на прозрачност от 69%. Сега, в лентата с инструменти, изберете четка и поставиха го до определяне на параметрите на Shape Dynamics - Pen налягане и Scattering. Spacing параметъра на 194%.

- Размер Четка настроен на 25 пиксела. Можете да направите по-мека четка,, ако промените си параметри прозрачност. Създайте нов слой на текстурата и използвайте четка, за да създадете декоративни мотиви около снимките. С помощта на четка с друга текстура боя някои произволни линии около снимките.

- Освен това, можете да вмъкнете в колаж от декоративни елементи - като цвете или всяка друга част от картини или снимки. Попълнете колаж надписи.