BgAnswers » Хоби и развлечения » Как да шият пола нд


Пола слънце или разкроена пола - един от най-лесните да изпълни, а също и един от най-ефективните модели. Полата на тази порода е подходяща за жени с всяка фигура, тя дава силуета на женствеността. Pattern "слънце" е голям кръг, радиусът на които зависи от дължината на продукта, както и по-малък кръг, в центъра на големите - дължината му е равна на обиколката на талията. Този модел може да бъде изградено директно върху плата.

Вие ще трябва:
- Fabric,
- Шевни консумативи,
- Тънък филц,
- Тайна цип,
- Шевна машина.

Инструкция:
- Премахване на две измервания: обиколката на талията (OT) и дължината на продукта (CI). Тези две yardsticks достатъчно, за да се изгради шаблони "нд"

- Изчислява се количеството от плат, за да шият пола факли. Ако ще да шият, не е много дълга пола, материята трябва да бъдат взети в размер на две дължини плюс две радиус от вътрешния кръг, като се използва формулата: 1/6 обиколката на талията - 1 cm

- За дълга пола, слънцето ще трябва да се изчисли на потока от плат, въз основа на определена дължина. Той е удобен да се използва за моделите хартиени модели, са намалели с 10 пъти. Изготвят тези полукръгла оформление на хартия, и след това да ги прикрепите към една и съща нанасят върху хартиена лента, условно "плат" с намалена ширина на 10. Дължина на лентата, която ще оформи двете половини на моделите (сред тях, остава малка празнина за колана, ако са монтирани модел), умножена по 10 и изрежете желаната дължина от плат.

- Преди да разкрие плат измиване, суха и желязо заедно общата нишка до материал, даде необходимата свиване.

- Ако ширината на плата ви позволява да изрежете в веднъж пълен пола (с малка дължина на продукта), а след това сгънете плата наполовина по първите общи теми отвътре навън, а след това още половин за вътък. От върха на ъгъла, в който не тъкан раздел (някои гънки) Начертайте дъга с радиус R1 равна едно /шест милиона - една видите една и съща точка на вторият дъга с радиус R2 равна на + CI R1. Дайте квоти за подгъва 1 см, горният ръб - 15 cm

- Много дълги статии лежеше в един слой плат лицето надолу и я изправете. От горния ляв ъгъл отмени разстояние, равно на 1 см + CI + R1. От точка направи полукръг с радиус от два R2 R1i. Втората половина на полата, да изготвят по същия начин, но започват от долния десен ъгъл.

- Между две части, "Слънце", изготвя, ако, Колан на пристрастия, т.е. 45 градуса общия ред. Pattern колан - продълговат правоъгълник ширина равна на два пъти ширината на колана като завършен продукт, плюс квоти на 15 cm и с дължина равна на обиколката на талията + 12 cm (свободата на обкръжение) + надбавка от 15 cm

- Изрежете две основен подробно пола и обеси ги за няколко часа в горните раздели, можете да WET и след това го изгладете в посока на собствения капитал линия. Необходимо е допълнително привеждане на най-долния ред.

- Stitch, ако има такива, страничните шевове на полата, оставяйки лявото пространство шев за ципове, по-кратък от 2 см, а Sweep Razutyuzhte квоти "зигзаг" или overlock.

- Стич скрити "цип". Предварително се запечата квоти съгласно закопчалка и тънки линии, които ги zautyuzhte от грешната страна.

- Време също запечата линии. Сгънете я наполовина вътре и priutyuzhte долната. Сега сгънете колан вътре и шият кратки съкращения и да ги завъртате priutyuzhte. Зашийте Време сгъна пола и разфасовки лекуват. Обезщетения zautyuzhte.

- Третирайте ниско продукт "зиг-заг", а след това - vpodgibku шев отворен нарязани. Деликатни тъкани могат да бъдат поръбени с ръка.