BgAnswers » Бизнес » Как да си направим кафе


Понякога изглежда, че Москва всяка възможна стъпка, за да се хранят в кафене или бар. Но това е - в центъра на града. Кафе в жилищни райони все още е доста малко, и някои от относително малкия си разстояние от Garden Ring. Въпреки това, има и доста служби и институции, представени от 5 дни в седмицата се нуждае от бизнес обяд. В допълнение, ние имаме и в Европа, има култура на хранене извън дома в едно кафене просто ей така, вместо на обяд или вечеря, купи кафе сутрин. Как да си направите кафе и да печелят?

Инструкция:
- Първият въпрос е, разбира се, избора на място. Приятно място, където можете да намерите навсякъде, включително в жилищен район. За съжаление, ние все още не са популярни кафенета и барове в близост до къщите, които могат да бъдат открити в сутерена и на първия етаж на едни и същи сгради апартамент или офис сгради в двора. Въпреки това, възможността за откриване на кафене в близост до станцията на метрото, като правило, за да бъдат успешни. Само трябва да се опасява, че си кафе предлага на клиентите храна и напитки, за да отидат, в действителност много лесно да го пуснете в сутрин преди работа и да яде бързо руло или на чаша еспресо с вас. Във вечерта, клиентите ще дойде да вечеря - много хора, особено младите жени, които живеят сами, предпочитат да не се готви у дома си, и лека закуска в кафенето.

- - Кафе. Ако имате с кафе-бар, алкохол. Следователно, необходимостта за алкохол предястие, нещо, което за бира, нещо - да коктейли. За кафе и сладкиши трябва сандвичи. Менюто трябва да бъде хармонично, защото тя е в действителност, на базата на кафе. Всяко креативен дизайн губи своята стойност за клиента, който не може да хапе бира.

- Най-досадно нещо - е, разбира се, на хартия. Ще трябва да получи статут на отделен предприемач или създаде ООД, а след това - за да получите разрешение за откриване на кафе на властите, лиценз върху продажбите на алкохол, одобрение sanepidemstantsii. Разбира се, също изисква лизинговите помещения. Колко лесно е да получите всички документи, че е трудно да се каже. Обикновено това отнема няколко месеца.

- По-лесен начин да се направи кафе - купете франчайз. Разбира се, това не е изцяло ваш, специално кафе, тя ще бъде следващата "Coffee House" или "Му-Му". Но този метод е по-лесно, защото, когато закупите франчайз вие получите оборудване, установени контакти с доставчици, замислен меню и, като правило, което е в документацията на поръчката. В допълнение, марката ще осигури достатъчно развит постоянен поток от клиенти.