BgAnswers » Апартамент и вила » Как да се изгради дървена рамка


Монтаж на строителни конструкции, направени от дърво, обикновено струва много по-малко от изграждане на тухлена къща. В основата на дървена конструкция на сградата се състои от белени трупи. Въпреки простотата на дизайна, изграждането на рамка изисква определени умения и познаване на дърводелски инструменти.

Вие ще трябва:
- Трупи,
- Chainsaw,
- Ax
- Длето,
- Hammer,
- Сградата ниво,
- Метални скоби;
- Теглене,
- Ръкавици,
- Партньор.

Инструкция:
- Подготвя материалите за изграждането на рамката. Дневник трябва да бъде с добро качество и без дефекти. В най-подходящ за дневника бор и смърч, пляскане с течение на времето и са по-малко страх от Вода. Не е подходящ за дневника бреза, склонни към бързо разпадане. Billet дървен материал е най-добре през есента.

- Разбиране за себе си, ще изглежда като готов. рамка. Тя се състои от серия от крони (нива), размерът на които зависи от височината на къща или друга сграда, за която рамка. Crown се състои от четири трупи, хоризонтално във формата на правоъгълник. Долна короната се нарича счетоводител, той подобрява кръста и го предпазва от гниене. Втората сметка се нарича короната на рамката на талията и служи да се потопите шезлонги, които ще извършват пода.

- Преминете към изготвянето на рамката. Поставете два трупа на плоска повърхност паралелно Приятел. Срещу тях в десния ъгъл, поставете другите два трупа. Всеки дървен материал е равномерна дебелина по цялата дължина, главната част (задника) е малко по-дебел връх. При полагане на променлив Comley и най-трупи.

- Подредени в ред дървен материал (корона) е свързан в ъглите от блокировки. За да направите това пред всяка една от трупите ров половин дълбочина до краищата на дървените трупи са влюбени. Recess традиционно изработени от дърво дърводелски брадва. След завършването на строежа на първата корона, поставена вътре метални скоби и за изграждането на следващата предавка.

- Използва се за изграждане на надстройка на метода дървена колиба с последващо полагане. Отделните части на рамката на земята след производството демонтира и да се премине към основната конструкция. Това ви позволява да се избегне повторно полагане опасно и неприятно, работещи с брадва на значителна височина. Допълнителното време, необходимо по този метод, е повече от компенсирано безопасна работа.

- Ако го направите рамката на кръгли трупи, интервалите между отделните корони след изграждането на събранието се търкаля тегли. На места, където в бъдеще ще къща врати и прозорци, оставете разстояние на най-малко 100 mm с очакването, че след времева рамка ще се свие. Отвори в крайния дървена къща с верижни триони.

- Чрез обединяване на рамката, го оставете за около една година. През това време, трупите са напълно сухи и ще се свие. Сега рамката може да бъде по-задълбочено prokonopatit, дървен материал пясък се монтира на покрива, прозорците и вратите. Ако искате да превозва рамката на друго място, моля номер на всяка една от трупите в края, посочващ броя корона. След това, разглобява и преместите рамката върху крайния мазе.