BgAnswers » Автомобили » Как да се определи обороти на двигателя


Много коли са стари проблеми, не структурно, оборудвани устройства показват оборотите на двигателя - тахометър. Опитни шофьори приблизително определяне на тяхното разбиране. Но има начин за по-точно определяне на честотата на коляновия вал въртене, според скоростомера.

Вие ще трябва:
- Ръководство на потребителя,
- Референтен и техническа литература
- Калкулатор.

Инструкция:
- За да се осигури необходимата точност на скоростта на първо, да се направят някои изчисления въз основа на данните, които могат да бъдат Вижте в инструкциите за използване на превозното средство или в техническата литература. Трябва да знаете предавателните отношения на предаване и крайното път с кола. Можете също така трябва да се изчисли диаметъра на гумата, въз основа на техните размери.

- За изчисляване на външния диаметър на радиална ширината на сечението на гумата и умножете по височината, след това с две и да си разделят по 100. В резултат добавите размера на джантата, преведени от инча до милиметър. В означение на размерите на ширината посочен от първата цифра. После, след инсулт - височина на профила като процент от нейната ширина. След буквата R - диаметъра в инчове.

- За да се изчисли общата диаметър на диагонални гуми, имайте предвид, че първата цифра по своите размери - ширина в инчове. Ръст в проценти е винаги 80. Вторият номер - диаметър на отвора се изразява в инчове. Един инч е равен на 25.4 mm.

- След това се изчислява инерцията задвижващите колела при определена скорост. Преди това, не забравяйте да поставите стойността на скоростта на km /h в м /сек, а външният диаметър на колелата, в метри, се раздели първо на секунди. Резултатът е едно колело скорост об /сек с определена скорост.

- Изчислява се общият предаване предавателно отношение. За да направите това, предавателното число на трансмисията, която е движение C се приема за изчисляване на лихвения процент, се умножава по ос съотношение.

- Да се изчисли точният брой на завъртанията на двигателя, за да взема за изчисляване на скоростта, умножете резултатите, получени в 4-та и 5-та стъпка. Прави изчисления за различни стойности на скоростта, в процеса устройство можете бързо да се определи скоростта на коляновия вал. Не забравяйте да се вземат предвид при изчисляването на съотношението на предавката от предавателната кутия.