BgAnswers » Апартамент и вила » Как да се изгради сауна


Всеки, който има дори малко опит в строителството, ще бъде в състояние да изгради сауна с ръцете си. Но ако не разполагате с такъв опит, тогава това не може да бъде за вас трудно. Трябва да се помни, че изграждането на всеки обект, има нюанси, се опита да вземе това предвид, когато правите баня, построена със собствените си ръце.

Вие ще трябва:
1. Бетон миксер.
2. Карпентър брадва,
3. Jigsaw,
4. Пробийте,
5. Отвертка,
6. Фреза,
7. Строителство телбод (щапелни)
8. Разширение.
9. Chainsaw,
10. Български,
11. Ниво. Трупи с диаметър от 25 см (броят им зависи от височината на банята). Книгата "Изграждане на баня", E. Dobrov, 2006.

Инструкция:
- Първо трябва да изберете правилното място за баня. Ако има езеро или река, а след това, за да се избегне наводняване, се препоръчва вана най-малко 15 метра от тях.
Не се препоръчва да се комбинират баня с различни структури, като например къща, лятна кухня или работилница. Ако не сте професионален строител, такива експерименти може да доведе до влажни и мухлясал миризма в помещенията.

- Решение относно размера. Ако сайтът е малък, баня, размер 6x4. Това е достатъчно, за да постави основните помещения: парна баня, перални и съблекалня. Във всеки случай, всеки решава въз основа на техния капацитет и на броя на хората в семейството. Можете да го направите, без да се измива и запишете на строителни материали.

- Полагане на основите. Тя може да бъде прибрана, колан или колонен. Тухла, бетон, камък или комбинация от тези материали се използват за полагане на кея фондация. Полагане на пилотно фундиране, предпочитат купчини от дъб, те ще продължават по-дълго. Между мнения тухлена стена с дебелина от една тухла или стената на чакъл, натрошени тухли или плочи в насипно състояние.

- По-малко време отнема време и разходи г. ивица основа. За да направите това, копаят окопи, да го попълните в пясъка слой 20-25 см, поръсва се с вода и да се уплътняват. После идва слой от чакъл на една и съща дебелина. Ако го направя така, може да получи здрава и надеждна конструкция.

- Идеален материал за стени баня е още едно дърво. Той е екологично чист, добре поддържан и отделя топлина. Използват и други материали (тухла, камък, бетон) може да се постигне само ако те са по-достъпни за портфейла ви.

- ПО-ДОБРО сърцето сауна, парна баня. Най-важната част пара, разбира се, пещ печка. В сравнение с разнообразие от електрически устройства на пазара, с тръби за вода или бойлер на газ пещ е надежден разходно-ефективно решение. Купи няма да е трудно, можете да попитате за цените в специализирани магазини и складове във вашия град.

- Вътре в баня не трябва да бъде нещо, което ще се наблегне си изолация или да необикновено количество на пространството, не трябва да има остри ръбове. На вратата на пара стъкло стая в стаята: когато можете да видите външния свят, дори и психологически затворено пространство изглежда по-голямо, освен това, за безопасност е удобно да наблюдава човек, който е в парната баня. На въздуха в парната могат да се движат, така че не трябва да бъде постоянно на настилката по пейките и рафтове. За клирънс между дъските достатъчно разстояние 15-3 см

- Ширината на горната част на пейката, като правило не бъде по-малко от 70 см, тъй като ширината на долните пейки от възрастни мъжки ръчни капки.
Височина на магазини. Ако тавана височина 200-210 cm, горната пейка не трябва да надвишава 110 см, и по-ниския 70 см

- Светлина в банята трябва да е меко и равномерно, така че ако средният размер на двойката 2х2 м, най-доброто е да се използват два светлина 40-60 вт Обикновено светлини, инсталирани близо до тавана, но човек на най-горния рафт, тази светлина не е приятно, особено в парната баня, където искаме да, на първо място, да се отпуснете. Затова най-добрият вариант е да инсталирате светлините на стената.