BgAnswers » Апартамент и вила » Как да се изгради дървена парников


Оранжерии дълго и твърдо се установява в крайградските зони и в домакинството стопанства руснаците. Като цяло, емисиите на парникови рамки са направени от дърво. Леко и внимателно направени дървени капани, от парникови топлина много по-добре от метал. Така че, ако имате намерение за отопление на оранжерията, дървена конструкция ви позволява да се пести енергия.

Вие ще трябва:
Beam сечение 150х150 mm, 100x100 mm напречник билото лъч раздел 120x150 mm, стъкло, пирони, винтове, отвертка, чук, видях дърво

Инструкция:
- Изберете материал, за изграждането на оранжерията. Предпочитание се отдава на бор - материалът е по-издръжлив и лек. Избор на парчета и дъски за проектиране оранжерии, имайте предвид, че те са напълно сухи, не са имали големи възела и ивици. Маркирайте на избрания материал според вашия размер оранжерия и нарязани.

- Площ на един фундамент на 400x400 mm стените на оранжерията. След това в разгара на тухла - 250 mm - експулсира стената, те предварително насмолени пръчки раздела за 150x150 mm. В баровете канали за подпомагане на парникови рамки.

- Летва раздел 100x100 mm ребрата парникови. Това Запалете гредите свържете барове, наредени по стените. Топ дизайн ще бъде коронясан раздел барове билото 120x150 mm. Strapping барове лежеше в шипове кръгли стелажи, вкопана около периметъра на оранжерия с втора стъпка метра.

- Събиране на дървена парникови рамка в страничните стени и покрива монтиране, така че между рамки и поддържащи конструкции не са пукнатини и фуги. Това ще запази топлината в стаята оранжерии. Фондацията обикновено се изисква за големи стационарни парникови.

- Помислете за парниковия капацитет с доставката на вода, температурата на водата трябва да е малко над температурата на парниковия въздух. Една от опциите за напълване на резервоара с вода - да държи тръбите през цистерни или резервоари около Отопляеми уреди (печки). Поливането се извършва в от маркучите или глави.

- На външната страна на стената на оранжерията се поръсва земята шлака, или дървени стърготини. Различията между релсите на рамката шият (покривни ленти), и козирка инсталирате галванизиран профил.