BgAnswers » Апартамент и вила » Как да отглеждат домати в оранжерия


Дори в Урал и Сибир да получите огромна реколта от домати, ако ние ги отглеждате в оранжерията. Но първо ще трябва да се грижи за разсад, за които да сеят семената още през февруари-март.

Вие ще трябва:
- Кутии или торф саксии
- Семена,
- Почвената смес
- Хумус,
- Комплексни торове,
- Река пясък,
- Дървени колове,
- Канапи.

Инструкция:
- За отглеждане на късните сортове на доматените семена се засяват да започне през третата седмица на февруари, със среден клас в средата на март. Ранните домати може да се сее в края на март.

- Преди сеитба лечение на семена в розов разтвор на калиев перманганат. Подгответе кутия или торфените саксии с хранителните вещества в почвата смес. Сеитбата е на дълбочина 2 см, а след това се покрива с найлоново фолио и мястото на разтоварване на топло място с температура от 23-24 градуса.

- Веднага след като първите вериги посадъчен материал, ясно целофан и да се премести кутии или торф саксии по-близо до източник на естествена светлина. Най-често това е един прозорец или на масата до прозореца.

- Гмурнете разсад. когато първите две истински листа. Разстоянието между храстите домати трябва да бъде между редовете на 15 см, 8 см, в един ред или трансплантация на всяко предприятие, в отделен контейнер.

- В началото на май, можете по-късно (през зависимост от времето), да подготвят почвата в оранжерията. Внимателно копае на дълбочина на щик пика си, хумус, пясък и тор. 1 квадратен метър от необходимите 1 кофа хумус desyatilitrovoe, 2 кофи с чист речен пясък и една кутия на мачове на комплексни минерални торове.

- Засадени разсад в парник на разстояние от 60-70 см между редовете в един ред - 35-40 см Ако имате отопляем парников, подготовка на почвата и засаждане може да се направи през април. След тежък излея домати храсти, дълга права вратовръзка с дървени колове.

- За оранжерийни домати се нуждаят от специални грижи. Като Прераждане доведени деца прекарват обрязването, духаше храст в една или две от стъблото. Систематично обвързване растения, като се избягва, че се облегна на Премахване на плевели във времето и рохкава почва.

- Поливането трябва да бъде рядко, но в изобилие. Оранжерийни домати достатъчно вода в горещото време, 2-3 пъти на седмица. Ако температурата не надвишава 20 градуса, поливане може да бъде намалена. Основното нещо, че почвата не изсъхне, но не е много влажно.

- На яйчниците е много, спрей растения специално лекарство, което стимулира образованието си. Пръскането трябва да се направи два пъти. За първи път - по време на формирането на първите стъбла, за втори път - по време на масовия цъфтеж. За опрашване периодично леко докоснете стъблата.

- Първи август, спрете поливане, okuchte домати и откъсне цвете стъбла. Това ще помогне да се ускори зреенето на реколтата. След двадесет и август премахнете всички плодове и поставени в кутии за зреене.