BgAnswers » Апартамент и вила » По картоф картофи


Не всички градинари вярват, окопаване картофи необходимо. Въпреки това, културните практики могат да увеличат областта на кореновата система на централата и почвата в насипно състояние. В централната част на Русия с окопаване може да защити засаждане на картофи от хипотермия през пролетните слани.

Вие ще трябва:
- Мотика,
- Мулчиране материал,
- Градински ръкавици.

Инструкция:
- При засаждане на редове от грудки място на разстояние от петдесет-шейсет сантиметра един от друг. Земя на редове, които ще рейк по време на окопаване на земята надземните части на картофи храст.

- Картофите са засадени на открито място след размразяване и изсушаване на почвата в момент, когато са възможни слани. С заплахата от студено време okuchte кълнене картофи, така че напълно. младите растения да изпълни земята. За да направите това, преместете почвата от ръба на пътеката към картофи храст с дълга дръжка мотика.

- При липсата на пролетни слани първата картофи картоф след върховете достига височина от петнадесет до двадесет сантиметра. Направи го най-добре и в облачни дни или след дъжд, когато влагата се абсорбира в земята.

- На горещите дни, лечение на леглата в сутрин или вечер. Ако се окаже, че почвата е суха, преди да започнете засаждане излее така, че растението скочиха до земята беше мокра. На първо окопаване растенията близо до земята долните листа. След края на пътеката излее мулч материал: дървени стърготини или сух торф.

- След издигнатата част на картофено храст достига височина 25-30 сантиметра, okuchte кацане втори път. Ако е необходимо, се налива растителни легла, както и премахване на плевелите.

- Честотата на лечението трябва да получите добра реколта от картофи, в зависимост от сорт, вид на почвата и климата. Ранно зреене сортове само едно окопаване на сезон.

- Ако разделя градината на клей, слабо дишане земята, хълма кацане веднъж седмично или четиринадесет дни, в зависимост от условията на земята. За отглеждането на картофи на леки почви, тя е само две или три ridging през лятото. Градинари, които отглеждат картофи на леки почви в топъл климат, често заменя конвенционалната разхлабване окопаване.