BgAnswers » Апартамент и вила » Как да отглеждат картофи


Картофи, по принцип, неизискващ растение, но ако не е правилно да се грижи реколта оказва малък. Да растат големи корени, се нуждаят от време, не само да засадят едно растение и наторява, и плевели.

Инструкция:
- Месец преди засаждане, премахване на посадъчен материал от картофи от избата. Ако не сложите този зеленчук преди, купуват семена от търговец на дребно, или просто на пазара. 2-4 седмици, топли до корените и зеле,, които ще окажат положително влияние върху скоростта на кълняемостта, и съответно - и добивите.

- Изкопайте градината на ръка или от трактора. Дайте на Земята малко стойка за част умира плевели. Ако тревата е твърде много предварително го изтръгна от корен.

- Засади картофите в края на май или началото на юни в редове, разстоянието между дупките трябва да бъде около 40 см и 10-15 см дълбочина на ямките с щик лопата. Ако почвата е безплодна, а след това, преди да отида да спя на земята семена, добавете една чаена лъжичка на торове "Булба". Не се притеснявайте, не е токсичен и не "горят" издънки.

- Очаквайте кълняемост до 1-2 седмици, в някои случаи, а малко по-късно, особено ако улицата не е много топло. Ако земята е твърде суха, и имате възможност да го излее - ще го направя, а след това стреля се появяват по-бързо.

- Веднага след като картофите расте, почвата poryhlite мотика. Това ще помогне за премахването на плевелите, и подобряване на растежа на растенията. Когато зелените е около 20-30 см височина, направи малка купчина пръст около всяко растение.

- Ако вашият регион преживява инвазията на Колорадо колорадски бръмбар, след лечение на храсти цялостно средство за вредители. Тя се продава в капсули или прах в магазините за градинарски. Поливни материал от картофи от специален спрей. Точен метод за използване на наркотици проверка в инструкциите.

- В края на август или началото на септември, за да започне прибирането на реколтата. Копае картофи, изсушават се и се съхраняват на отговорно пазене в изба. Обикновено добре запазените корени до пролетта.