BgAnswers » Апартамент и вила » Кога да засадят разсад


Летни посетители през февруари, започват да се занимават с разсад за зеленчуци и цветя, за да се затопли през пролетта да бъде в техните сайтове напълно подготвени. Познаването на времето, в което разсадът достигне зрялост, е възможно да се изчисли времето на засяване. Се определя и наличието на парникови градинари, за засаждане на открито място е много по-късно, отколкото в защитената.

Инструкция:
- В оранжерията на разсад се внасят приблизително 10-20 май, и да се отворят леглата са засадени до 10 юни, тъй като в началото на летни студове са възможни на земята.

- Очаквайте, че издънки се появи след твоето потомство след 3-15 дни. Все пак трябва да се вземе предвид възрастта на фиданките, тя следва да достигне преди кацане на постоянно място. 2-3 дни за растенията, за да пусне корен.

- Ето един пример за изчисление: целина разсад, засадени в леха около 25 май. Се изважда от тази дата оптималната възраст на растението, е 70-80 дни, още 15 дни, за да отидете на снимките, и след няколко дни да се адаптират. Оказва се, че е необходимо да се изважда от 25 май около 95 дни. Листа от целина да сеят разсад трябва след февруари 25.

- Ако имате нужда от се първата реколта от определена дата, че продължителността на периода на вегетация на растенията преди засаждане плодове. Това е времето, посочено върху опаковката на семената.

- Растителност периода началото на Домат е около 100 дни. Успешно възраст разсад да се премине към постоянно място - 45-50 дни. Семената покълват за 7-8 дни. Засадени разсад домати в оранжерията около юни 1. Отива да се получи реколта от домати за свежа салата до 20 юли, за да посее семената от 100 дни преди ден плюс седмица. издънки и няколко дни, за да се адаптират. Виж датата - 1-8 април.

- Краставици, тикви, тикви, пъпеши, дини узряват по-ранни култури, но по-зле понасят трансплантация в земята. Започнете да ги отглеждат в отделни саксии торф. Това е много светлина обичат растенията, така че няма смисъл да ги насадя по-рано от 10-20 април.

- Ако имате отопляем парник, семена домати, патладжани и чушки през февруари или началото на март. След това започнете да repot завод в края на април или началото на май. Не е нужно да се бърза, няма добри обрасли разсад, а не.

- За да ви помогне да се ориентирате времевата линия, на датата на разтоварването са най-популярни в предградията на растенията: Целина. Primer - 25 май. Растеж на разсад - 70-80 дни. Снимайте - 15 дни. Семена - след 25 февруари.
Сладки пиперки. Почва - 5 юни. Растеж на разсад - 70 дни. Снимайте - 12-14 дни. Семена - след март 10.
Ранното зеле зеле. Ground - след май 20. Растеж на разсад - 50 дни. Снимайте - 5 дни. Семена - 15 март.
Патладжан. Почва - 5 юни. Растеж на разсад - 50 дни. Снимайте - 12 дни. Семена - 1 април.
Домат. Растеж на разсад - 45-50 дни. Снимайте - 7-8 дни. Семена - 1-8 април.
Краставица. Ground - след май 25. Разсад растеж - 25-27 дни. Снимайте - 3 дни. Семена - не по-рано от април 25.
Зелева салата. Почва - 10 юни. Разсад растеж - до 40 дни. Снимайте - 4 дни. Семена - след април 25.
Зелето е средата. - Приземен след началото на зеле. Разсад растеж - до 40 дни. Семена - края на април.
Тиква, тиква, тиквички. Почва - 10 юни. Разсад растеж - 25-27 дни. Снимайте - 4 дни. Семена - след 10 май.