BgAnswers » Апартамент и вила » Как да растат рози от семена


Rose - широколистна храст от семейство Розоцветни, е изключително популярен сред градинарите заради красивите, големи цветя. Има няколко хиляди сортове рози, пенсиониран след дълго преминаване и избор на няколко диви видове от това растение. Rose сортове Размножава се главно чрез резници и присаждане. Размножаването на семена се използва основно за отглеждане на миниатюрни рози и вид иглика в развиващите се калеми за присаждане за размножаване на рози.

Вие ще трябва:
- Семена от рози,
- "Appin допълнително",
- Пясък,
- Торф,
- Хумус,
- Turf земята.

Инструкция:
- Подгответе семена за засаждане на рози, препоръчани през февруари. Преди сеитба лечение семената от рози решение "Алпин допълнително." За да направите това, се накисва в сто милилитра вода на стайна температура, след като стояха четири капки от лекарството. Място на семената в течността за двадесет часа.

- С редки изключения, изискват стратификация преди засяването на семената на рози. За да направите това, да подготвят контейнер със смес от четири части промит пясък реката и една част торф. Леко сместа се овлажнява почвата и сеят семената на дълбочина не повече от половин сантиметър. След сеитбата почвата трябва да бъде леко натиснете надолу.

- Опаковка контейнер на семена в найлонова торбичка и я държи в продължение на две седмици при стайна температура. След това отстранете семената в стая с температура от около 5-7 градуса. в продължение на шест седмици. От време на време контейнер на семена трябва да бъде въздуха, премахване на пакета.

- Третирани семена може да започне да покълнат по-рано от шест седмици. След като семената покълнат, поставете контейнера в добре осветена стая, така че разсадът не са изложени на пряка слънчева светлина. От време на време се пръска разсада са защитили вода. стайна температура.

- Веднага след като разсад изглежда, два листа, без да броим котиледона, най-силните растения трябва да бъдат трансплантирани в отделни саксии. За да направите това, да подготвят почвата смес от една част пясък, четири части и четири части хумус земя копка.

- В по-топлите месеци е добре да се държат растенията на открито, защитени от яркото слънце. Растенията могат да бъдат засадени на открито място, опитвайки се да не повредите COM земята. За напояване рози, като сушене на подземните води при стайна температура. Миниатюрни рози не понасят преовлажняване.

- Розите, отгледани от семена започват да цъфтят на втората или третата година след засаждането. За съжаление, докато може да се окаже, че не всички растения се отглеждат признаци разнообразие.