BgAnswers » Апартамент и вила » Как да засадят целина


Целина е известно за пикантен аромат и полезни свойства. Рядко се случва селянин или градинар не расте на сайта целина. Има само три вида - листни и кореноплодни произтича. Всеки вид си вегетация на растенията и следователно се различава Растяща.

Инструкция:
- Най-дългият период на съзряване, целина. В обикновен. засаждане в земята, той няма да има време да растат и узряват. Поради това може да се отглежда само с преди засаждането. Да се сее през февруари.

- Напълнете го с плодородна почва. Ами да го излее. Бразда дълбочина на семена за 1-15 см разпространението в тях на разстояние от 2-3 cm Внимателно се излива семето на земята и не спи не попадат помръдна. Поръсете семената на земята не е необходимо. Поставете кутията на слънцето и почвата влажна, докато кълняемост. Семената покълват 15-20 дни. За да се ускори покълването може да се сее предварително накиснати семена.

- След като опасността от измръзване е преминал растение са разтоварени в открит терен в размер от шест растения на 1 кв.м. Както и в Зелето Не заспивам растеж точка. Първите три дни на вода два пъти на ден, сутрин и вечер.

- Плевене, окопаване и производство на оплождане.

- За производството на реколтата в края на септември или началото на октомври, преди първата слана.

- Пазете целина в най-долното чекмедже на хладилника или в мазе в целофанени торбички. Чанти или вратовръзката. При температура от 1-2 градуса корените се съхраняват цяла зима.

- Произтича целина листа и засява директно в земята в края на април.

- Засаждане трябва да бъде направено на добре осветено плодородни почви.

- Грижа за поливане, окопаване и торене.