BgAnswers » Апартамент и вила » Как да се свържете кабелите в полилей


Повечето хора не се използва при свързване на електрически тела, полилеи, разчита на собствената си сила. По този начин, те понякога забравят за безопасност, които трябва да се внимава, когато се работи с електричество и задвижвани уреди.

Вие ще трябва:
Електрически инструменти.

Инструкция:
- На първо място, трябва да бъдат внимателно изолирани кука, която би трябвало да виси на полилея. Също така проверете силата си.
Прочетете инструкциите за използване на устройство за осветяване, тя винаги показва точната последователност от стъпки. Ако определите какво трябва да притежават земята, а след това трябва непременно да бъдат свързани.

- След обход ще бъдат подготвени, полилей и заземяване, изключете електроенергия в целия апартамент, но трябва да изключите прекъсвача електрическа верига, който се намира в шкаф. Не забравяйте да двойна проверка, ако има индикатор на напрежението с помощта на отвертка.

- След като сте готови, потърсете вашия таван три жици, една от които е "нула", а другите две - фаза. Премахване на проводници от всички електрически лента и ги раздалечете, така че да не може да се затвори. Следва да се припомни, че два етапа свързване на ключа, а телта "нула", той остава в задния прозорец.

- Ако не знаете какво тел са "нула", и на какъв етап, включване на осветлението в апартамента, но изключват осветлението в стаята. На свой ред се присъедини към откритите публикации отвертка индикатор и да гледат изпълнението, ако тя отива, тел - "нула".

- Съгласно новите правила прокарвате кабели са кодирани с цвят, това е, ако жицата е черен или кафяв маркировки - фазата, когато син - "нула", ако жълт или зелен, се основава.

- След това трябва да се определят едни и същи показатели в полилея и в повечето случаи те също са цветово кодирани. Ако такива няма, а след това да се определи фазите и "нула" е много проста. За да направите това, свържете се с два проводника, които са скрити в декоративна кутия към електрическата мрежа. По онова време, когато се свържете на свързване към мрежата, а третият в никакъв случай не могат да бъдат докоснати. Докато сте в тази позиция, половината от светва, сменете кабелите, един от които не се дърпа, оставете контакта. Така че аз се публикуване един по един, докато не разбере какво проводник е нула. Следва да се отбележи, че това, което тел винаги остава в контакта и там е "нула".

- След като всичко е уредено, можете да инсталирате полилей (не забравяйте да изключите осветлението в апартамента), виси на кука. Свържете проводниците в следния ред: "нула" полилеи с "нула" на тавана, и, съответно, фаза с фаза.
Важно е да знаете, че не можете да свържете проводници от различни метали, тъй като те формират един електрон двойка, която може да предизвика операцията, като по този начин се повреди уреда.

- Преди постоянно поставяне на полилей на тавана, проверете работата си. Включете на електроенергия и полилей. Ако всичко върви добре, това е да се пристъпи към окончателното въвеждане на декоративни защитни полилеи капитализация.