BgAnswers » Здраве и медицина » Как може да се измери температурата на


Измерване на телесната температура, може да се извършва по различни начини: под мишницата, в слабините гънки, в устата, в ушния канал, ректума и вагината. Всеки от тези методи има свои собствени характеристики.

Инструкция:
- Метод за измерване на телесната температура под мишницата е един от най-удобно и най-често използвани. Преди да инсталирате термометъра под мишницата избършете кожата. кърпа. Това е изпаряването на потта, не е довело до охлаждане на термометъра при измерване на температурата. Поставете термометъра, така че резервоара Меркурий е в контакт с тялото. Air не трябва да попадат в областта на подмишниците. За да направите това, натиснете рамото и лакътя към тялото, като по този начин се затваря аксиларната ямка. Дръжте термометъра в продължение на 5-10 минути. Нормалната телесна температура се измерва под мишницата е 363-369 градуса.

- Методът за измерване на телесната температура в ингвиналната гънка по-често се използва за кърмачета. За да направите това, се Детето гърба. и се огъват крака си на бедрена кост, поддържане на краката и торса. Измерва се температурата на тялото по този начин в продължение на 5-10 минути.

- Измерване на температура в устата е често срещана в англоезични страни. Този метод е противопоказан за деца на възраст 4-5 години, хора със заболявания на устната кухина, и психично болни. За измерване на телесната температура, поставете върха на термометъра под езика надясно или наляво на юзда. Дръжте термометъра в продължение на 3-5 минути. Нормалната телесна температура се измерва в устната кухина е 368-373 градуса.

- Метод за измерване на телесната температура в ушния канал е достатъчно рядко, но е широко разпространено в Германия. Издърпайте меката част на ухото нагоре и назад, за да изправите ушния канал. Внимателно поставете върха на термометъра в ухото на дълбочина от около 1 инч и задръжте за 5-10 минути.

- За измерване на телесната температура в ректума, в края на термометъра с вазелин грес или масло. Възрастните трябва да се сложи на една страна, и малко дете по корем. Гладко въведете термометъра в ректума на дълбочина от 2-3 инча и задръжте в продължение на 1-2 минути. Нормалната телесна температура, измерена в ректума е 373-377 градуса.

- Измерване на телесната температура във влагалището, обикновено се използва, за да се определи времето на овулацията. Извършване на измерване на телесната температура на сутринта, не се получи. Вид термометър дълбоко във влагалището в продължение на 5 минути. След измерване термометър за телесна температура не забравяйте да сложите в дезинфекциращ разтвор и се съхранява отделно от други термометри.