BgAnswers » Апартамент и вила » Как да си направим котел на твърдо гориво


Котли, които работят на твърдо гориво, е независима и самодостатъчна начин на отопление на страната къщи. Те не са свързани с инженерингови услуги или с газови линии, или с електрическа енергия или с централно отопление. Всичко това ги прави особено популярни в отдалечени райони на населените места.

Вие ще трябва:
- Circuit дизайн за бъдещето котел
- Чугун,
- Стомана,
- Огнеупорни тухли,
- 200-литров барабан,
- Смес на камини,
- Заваряване машина,
- Български,
- Електроди.

Инструкция:
- При създаването на котела се опита, доколкото е възможно да се използват чугун, тя е много по-надежден и по-трайни от чугун, желязо и стомана. Създадена по време на горенето въглероден двуокис и вода. С вода при високи температури и малко количество кислород желязо окисляване се ускорява в пъти, тя бързо изгаря. Чугунен също така съдържа много повече въглерод и по-малко податливи на корозия. Следователно, цялата печка на амортисьорите и врати са изработени от чугун. Като стомана, чугун могат да бъдат приготвени с помощта на специални електроди.

- При избора на дизайна на котела началото от факта, че на увеличаване на нейната ефективност чрез увеличаване на повърхността топлина трансфер за избор на максимален размер на топлина в същото време води на студен комин, и, като следствие, на редица проблеми. В частност, този котел трудно да се възпламени (дим), той трябва да се почиства много често.

- Котел на бъдещи жилищни сгради стомана, можете да използвате раздел тръба с диаметър 500 mm и с дължина от около един метър. Поставете тръбата в сегмента на една и съща дължина, но с диаметър от 400 mm. Между тръбите ще циркулира охлаждащата течност. Бойлер, монтирани вертикално. На височина от 250 mm от секс. Направи вентилатор врата: Нарежете тръби, така и заварена метална конструкция, за да се запечата, инсталиране на вратата.

- В долната част на котела е заварена метална морското дъно или използването бетон (тухла) платформа. Точно над пепелта укрепване на желязо решетка. Ако котелът ще горят дърва, вместо на въглища, желязна решетка може да се направи. Горната част на котела изключване метална капачка с дупка за тръба с диаметър от 120-150 mm. В горната и долната част на външния кожух заварени тръби котли за течности входа и на изхода.

- По-трудно да се направи, но по-практично и по-безопасна опция от един-единствен диаметър котела тръба с дължина 500 mm, вътрешната повърхност на която е в ликвидация, стоманени безшевни тръби с диаметър от около 30 mm. Този котел се управлява добре, не пуши, има високо Ефективност. Заварките не трябва да се намира в зоната на най-високите температури, в противен случай те бързо напукани, и котела ще изтече.

- Една интересна и много практична, е конструкцията на съоръжението от обичайните 200-литров барабан, облицована отвътре с огнеупорни тухли, построена в него и решетка "vmazat" в кръгла врата зидария от чугун. За загряване на охлаждащата течност използваната стомана навити безшевни тръби. На върха на котела обхваща площад ламарина, тръби димните изхода.