BgAnswers » Здраве и медицина » Как да се подобри паметта на възрастните


Нарушение на паметта е част от процеса на стареене, това се дължи на факта, че отслабват и прекъсване на връзките между невроните на мозъка. Този процес е необратим и може да доведе до деменция. Въпреки това, учените в много страни се работи, за да се забави или дори да спре загубата на памет при пациенти в напреднала възраст.

Инструкция:
- Австралийски изследователи, gerontologists са установили, че дори прост и не са тежки, но редовно упражнение помага за подобряване на паметта и когнитивните процеси, които улесняват запомнянето. Тези упражнения могат да бъдат полезни дори от час ходи три пъти седмично.

- Американски учени от университета на Питсбърг в Пенсилвания, изследвали ефекта от аеробни упражнения на функция за запаметяване. Една година след започването на проучването, е имало увеличение на ляво и дясно хипокампуса на мозъка в тези възрастни хора, които са упражнявали в продължение на 40 минути на ден три пъти седмично. Това позволява не само да се спре загубата на памет, и дори да го подобри с увеличаване хипокампусни обем.

- Установено, че в способността на стареене на мозъка да метаболизма на глюкозата спада, въпреки че нуждата от нея по това време се увеличава. Проведени от американския лекар д-р Голд и неговите колеги показват, че повишаване на нивото на глюкоза в кръвта и мозъка може да подобри паметта. Прием на фармацевтичните лекарства концентрирана глюкоза, по-възрастните хора се подобри цялостната Векслер Scale памет с 40% в сравнение с тези, които взеха плацебо.

- Американски невролози от Университета на Синсинати са установили, подобряване на когнитивните функции и спре загуба на паметта възрастните вземат хранителни добавки на хром пиколинат и омега-3 които се съдържат в рибеното масло. Микроелемента хром се съдържа в храни като Захар, Брашно, Фигура Информацията, която трябва да бъде включена в дневния си хранителен режим. Хромът подобрява инсулиновата чувствителност към глюкоза, така че мозъкът започва да работи по-усилено. В същото време пиколинат минерална регулира нивата на кръвната захар и предпазва от развитие на диабет.

- Учените са установили положителен ефект върху паметта на възрастните хора боровинков сок - богат източник на антиоксиданти и фитохимикали. Те препоръчват използването му за намаляване и предотвратяване на деградацията на мозъка в процеса на стареене.