BgAnswers » Здраве и медицина » Как да се идентифицират лимфни възли


Лимфните възли - е образованието размер на грахово зърно, които защитават организма от инфекции. Те са разположени в групи и поединично най-важните части на тялото. Подути лимфни възли може да бъде проява на различни заболявания.

Инструкция:
- Един от признаците на разширения лимфен възел е леко зачервяване на кожата над него. Това се дължи на гноен процес в лимфните възли. В случай на такова зачервяване, да отворите кухина над възел, в противен случай може да се счупят черупката, и натрупаните гной проникват в тъканите, в близост до него. По този начин, има абсцес, усложнение на лимфаденит.

- Най-простият и най-лесният начин да се определи подути лимфни възли - палпация. Ако натискането има болезнени чувства - това е първият знак, че сайтът се увеличава поради някаква инфекция.

- Увеличени лимфни възли (повече от 25 см), понякога се определя от леко изпъкнали петна на кожата на шията или под мишниците. И размера на увеличени лимфни възли може да варира от средни боб орех.

- Най-точният начин да се определи на лимфните възли - физически преглед. Той помага да се изяснят размери единици, естеството на тяхното възникване, симптоми на възпаление на околните тъкани, мобилност, и последователност.

- Най-трудната част - да се определи увеличението на интраабдоминални и вътрегръдната лимфни възли, защото те не могат да изследваме. Това обикновено може да се открие само с обща адресирано проучване.

- Увеличението в вътрегръдната лимфни възли, понякога може да бъде открит от рентгенография на гръден кош, както и разглеждането на периферните лимфни възли. Но тези видове изследвания не винаги дава точни резултати.

- Друг метод за определяне на лимфните възли - Лабораторно изследване. Тя включва пълна кръвна картина, гърлото тампон и тест за хетерофилни антитела на Епщайн-Baar.

- За предполагаеми лимфни възли, провеждане на диагностично изследване - пункция. Тя ви позволява да се получи по-малка сума на данни от биопсията, но при увеличени лимфни възли Щитовидната жлеза жлеза, или пациентът има риск от повторна поява на тумора, пункция ще се проведе на първо място.

- Биопсия на лимфен възел - комплексен метод за диагностика,, но подозрително уплътнени образование е задължително.