BgAnswers » Работа и кариери » Как да напишем бизнес покана


Няма бизнес покани в бизнеса не е достатъчно. Взаимодействие с конкуренти, партньори, потенциални клиенти - неразделна част от успеха и просперитета на фирмата. Има някои правила, които трябва да се ръководят от покани бизнес партньори на събитието.

Вие ще трябва:
- Computer,
- Бланка.

Инструкция:
- Подредете бизнес покана на бланка на компанията. Като правило, те са лице за контакт, адрес, телефон, електронна поща, и лого организации подателя. Получател, като Вашето писмо в ръка, трябва незабавно да се идентифицират, от когото дойде.

- Посочи в горния десен ъгъл на поста покани получателя. На поканата не е бил изпратен в кошницата, моля, свържете се с името на адресата. Не е капачката, за да напишете "Уважаеми CEO" ООД. Това безличност показва неуважение и липса на внимание към получателя от ваша страна.

- Съставяне на текст, опитайте се да не се отклоняват от темата. Тя трябва да съдържа ясна и кратка информация за събитието. Можете да зададете уникалността на предстоящото събитие и неговото значение за получателя.

- Опитайте се да бъда честен в подготовката на покани. Помпозен и надут текстове не предизвикват приятни емоции от страна на получателя. Ако познавате този човек лично, а след това композира текст, който ще бъде от интерес за него. Индивидуален подход към всеки партньор ще ви позволи по-ефективно да управляват собствените си дела. Ако това не е възможно, а след това направи универсално, емоционално и небоядисана писмо.

- Посочи в писмо времето и мястото на събитието. Също ред може да съдържа карта местоположение, допълнителна информация и др. Всички информацията, която предоставяте, трябва да бъдат пълни, но писмото не трябва да се претоварва с ненужна информация.

- Изпращане на писма за покана няколко дни преди предстоящото събитие. Ако ще да бъдат изпратени в други градове, ще поставим на една седмица. Получателят не трябва да прочетох писмото ти, в навечерието на събитието. Той трябва да има време да се обмисли поканата и да ви отговори или да приеме или учтиво спад.