BgAnswers » Работа и кариери » Как да си намеря работа без образование


Изненадващо, със степен, получена в гимназията, много малко хората, които работят. Останалите са на различни места: военноморски инженер, нает търговски представители в чужди фирми, квалифицирани стоматолозите да работят ресторант и учители пишат статии в лъскавите списания. Но какво да кажем за тези, които не разполагат с степен на всички? Намери си работа - за тях на пазара на труда по-скоро подходящи възможности.

Инструкция:
- Най-лесният начин да се - Работа за нискоквалифицирани работни места. Почистване, призовкари, lepschitsy moyschitsy кнедли и ястия нужда навсякъде. Малка заплата, социални минимална сигурност, но забавя заплатата обикновено няма. А ако го направят, излизат и да се премести в подобна позиция - въпрос на дни или дори часа.

- Младите хора ще бъдат щастливи да работа. сервитьори, бармани и баристи. Специалност не се изисква, обучението е на Работа място. Може да се наложи да се започне с стажант. Заплата варира в зависимост от институцията, в повечето случаи, можете да разчитате на върха. Между другото, сервитьор - реална стъпка в кариерата си. Ако работите в ресторантьорския бизнес е за вас, можете да бъдете мениджър на климата, администратор, а по-късно и мениджър.

- Вие обичат и знаят как да пишат? Може да опитате сами като журналист на свободна практика. Журналистика диплома по избор. Майн - компетентно и последователно да изразят своите мисли, писане във формата на публикация, в която работи, и разбиране на субекта, които планират да пиша. Събиране на портфейл от публикувани произведения, могат да претендират за пълно работно време.

- Няма специални Дипломи не изискват от кандидатите за позицията на продажбите или недвижимост. Всички знания на разположение на работното място. Започване на работа в същата фирма, в една или две години, набира опит и връзки, можете да преминете към следващата. Естествено, с увеличение на заплатата.

- И накрая, мениджър продажби - професия в търсенето дори и по време на икономически кризи. Единствените критерии - да бъде в състояние да обича и да продават. Такъв човек с удоволствие ще вземе всяка фирма, особено ако тя не отговаря на изискванията за заплата, и интереса на продажбите. Успешен мениджър и печели много добър процент.