BgAnswers » Здраве и медицина » Как да се лекува обриви по тялото на


Обриви по тялото може да бъде много по-различен вид, форма и разположение, както и причините за появата му. Това може да доведе до инфекциозни заболявания, алергии, заболявания на кръвоносните съдове и интоксикация и дори стрес. Обрив - реакция на вътрешното състояние на здравето, а не като отделна болест, така че могат да бъдат излекувани, само като знаят причината.

Инструкция:
- Най-лесният вариант обрив - sudamen. Тя обикновено се появява при малките деца поради незрялост на техните потни жлези и хора с активен начин на живот и с обилно изпотяване. Следва да се третира с мехлеми и прах. Изсушаващ ефект и противовъзпалително действие има цинк маз и някои кремове, съдържащи цинк. Същият този елемент с талк и други компоненти, разположени в бебешки прах. Те могат да използват в случай на нужда като възрастни.

- Също така, моля, вземете душ всеки ден и почистване на място, където има sudamen, кърпи за почистване, напоени с салицилова киселина. Опитайте и да се къпят с добавянето на бульон хвощ или налагат прилагането на алое и екстракт от невен. Подсушаване и дезинфекция на кожата можете, го избършете със слаб разтвор на калиев перманганат. Не използвайте ексфолианти за тяло, защото те причиняват дразнене и още по-обрив по тялото.

- За тялото му се обрив, да гледате вашата диета. Вие не трябва да се яде много сладки, мазни храни и брашна. Но пресни плодове и зеленчуци в диетата трябва да се държат.

- Достатъчно често причиняват обриви по тялото е алергичен към всички храни, както и лекарства, ваксини и някои химикали (например, прах за пране). Този обрив може да се появи в рамките на няколко часа след излагане на алерген. Опитайте се да намалите сърбеж и парене Студените компреси или специални мазила, които са лесно достъпни в борбата. Ако обривът е голяма площ, трябва да се вземат антихистамини. Но това изисква задължителна консултация с лекар на съответния профил.

- Често обрив е резултат от някои инфекциозни заболявания. Много често децата са болни. Това, например, морбили, скарлатина, варицела и морбили. Обрив при всеки случай е различен: той се провежда в продължение на няколко дни и след това изчезва безследно. Ако се получи инфекция вдигна бебето, трябва да се следи състоянието му. Ако е необходимо, тя се оставя да антипиретици. Важно е да не се разресва сърбящи пъпки и струпеи, че раната не се получи друга инфекция. При възрастни, такива заболявания са много по-лошо. Rubella е особено опасно за бременни жени, тъй като на техните отрицателни ефекти върху плода.

- Въпреки че в повечето случаи на обрив с вирусни и бактериални инфекции, не се нуждае от лечение, не забравяйте да се обадите къщата на доктора. Първо, той правилно диагноза на болестта и показват, че е необходимо да се подобри положението. И на второ място, като се избягват всякакви по-сериозни заболявания, които могат да бъдат придружени с обрив - менингит, лаймска болест, синдром на токсичен шок и т.н. Тези заболявания са животозастрашаващи. Отнасяйте се те да бъдат медикаменти, и колкото по-скоро толкова по-добре.