BgAnswers » Здраве и медицина » Как да се пие сода за киселини в стомаха


Киселини е усещане за парене зад гръдната кост показва и по протежение на хранопровода. Това е неприятно усещане може да се появи в киселинността на стомашния сок, грешки в диетата по време на бременност. Един от най-простите и най-достъпни средства за лечение на киселини в стомаха е сода за хляб.

Вие ще трябва:
- Сода за хляб;
- Вода.

Инструкция:
- Страдате ли от киселини веднъж седмично или повече, което трябва сериозно да се замислят за състоянието на здравето му. Преглед от лекар или гастроентеролог ще установи причината и лечение. Ако киселините се извършва поне веднъж месечно, не се тревожи за нищо. Обикновено е достатъчно да се реши проблема за адаптиране фуражи с домашно лечение.

- Най-популярният домашен лек за киселинен рефлукс е сода. Тя бързо се неутрализира стомашната сок, Дразнещи лигавицата на хранопровода, и елиминира неприятните и понякога болезнени усещания. Въпреки това, не го използвайте прекалено. често. Се абсорбира в кръвния поток, като нарушава киселинно-алкалното равновесие в организма, което може да доведе до много негативни последици.

- Кипва се 100 мл вода и се охлажда до температура от 37 ° С-36. Бавно се добавя една трета от една чаена лъжичка сода за хляб и се разбърква получения разтвор.

- Пийте само пресен разтвор. Вземете малки гърла не повече от две-три минути. Опитайте се да се пие течност преди да е изстинал, в противен случай тя ще бъде не само неприятно на вкус, но и неефективно.

- За да засилите ефекта, се полу легнало положение - главата на леглото трябва да се увеличи с най-малко 10-15 cm Разхлабете колана, а ако носиш панталони - ги разархивирайте. В рамките на 5-10 минути, най-накрая да получите киселини.

- Ако киселините се върна след час, процедурата се повтаря, но не забравяйте, че 200 мл разтвор на сода - това е максималното количество, което можете да си позволите един ден.