BgAnswers » Здраве и медицина » Как да се излекува лимфните възли в областта на шията


Възпаление на лимфните възли в областта на шията може да посочи възпаление на фаринкса, сливиците, ушите, главата, и се наблюдава при обикновената настинка. Не винаги подуване и болка с лимфна веднага след възстановяване, в някои случаи, тежки симптоми продължават да се притеснява. Най-голямо увеличение на лимфните трябва веднага да отидете в болницата. За да премахнете възпалителен процес в дома, достатъчно, за да проведе серия от процедури, които ще донесе облекчение.

Вие ще трябва:
- Антибиотици,
- Сол,
- Маз "Звездичка",
- Диуретици.

Инструкция:
- Антибиотиците - важна стъпка в лечението на заболявания на лимфните възли. Без него е почти невъзможно, и в същото време може да излекува причината за възпалителния процес (гърло, настинки и т.н.). Но точно за вас да купуват антибиотици без нереалистично Специална рецепта, така че отивам към терапевт, и в същото време бъде прегледан от лекар. Вземат антибиотици преди пълното възстановяване, но не забравяйте, че подуването на лимфните не винаги е незабавно.

- Направете шията затопляне. За тази цел затопляне на готварска сол до тиган или фурна, ssypte чорап или увийте в шал и държи компрес около 40-120 минути. Но с затопляне трябва да бъдат много внимателни, ако има гной в лимфните възли, тя може да се спука и да предизвика сериозни усложнения. Най-добре е да се направи ултразвуково изследване, преди да се впусне в такива процедури.

- За да премахнете подпухналост, смажете областта на лимфните възли (маз). Тя не само ще стимулира изтичане на течност от тъканите, но също така предоставя действието е затопляне и насърчаване на възстановяването. Това означава, че можете да си купите по всяко аптека.

- Вземете Запалете диуретици, като урологични такси. Заболяването се натрупва много течности в организма, и защото на лечебния процес се забави. Могат да се купят лимфен дренаж - специален набор от билки. Те оказват антимикробно действие, облекчава подуване от лимфните възли и подобряване на общото състояние.

- Ако подобрение не се наблюдава, отново отидете в болница. Понякога е необходимо да се извърши операция за привеждане на гной. Но това е в краен случай, лекарите често се държат консервативно лечение, а не хирургично. При възпаление на лимфните, първо трябва да се намери причината, а след това да се включат в лечението.