BgAnswers » Здраве и медицина » Как за лечение на нервната система


В нашите бурни и размирни пъти нервите и психиката са под постоянен стрес и напрежение. И ако това е незабележимо на пръв поглед, с течение на времето, нервната система е разбита, човек започва да се поддаде на изблици на гняв, почивка на хората и като цяло развалят живот за себе си и за другите. Ако това условие не е твърде тече, можете да опитате за лечение на нервите.

Инструкция:
- На първо място, опитайте се да се елиминират възможните причини за недоволство и тревожност - тиха работа, не участва в скандали и караници на работното място и у дома, спрете за известно време да мисля прекалено много за проблемите. Разбира се, това не винаги е възможно, но някаква част от стимулите и могат да бъдат премахнати.

- На следващо място, да се намери нещо да се направи на душа. Това ще ви позволи да се отпуснете и да успокои превъзбудени нерви. Това може да бъде зает градинарство, плетиво, решаване на пъзели, четене - във всеки случай трябва да се избере хоби строго индивидуално. Друг вариант - да се направи физическа работа, което може да отнеме време и ще зареди мускулите, като по този начин се отклонява от ненужното безпокойство. Освен това упражнение ще подобряват съня и да ви помогне да се поддържа в добра форма.

- Идеалният вариант би бил да посети курорта, или най-малкото да прекарат няколко пикници. Ако това не е възможно, то поне включват рутинни ежедневни разходки в парка.

- Премахване от вашата диета освежаващи напитки (чай, кафе, какао), и енергия. Те могат да бъдат заменени с билкови чайове и запарки - липа, валериана, градински чай, мента, глог в произволна комбинация и пропорция.

- Задължително да изключва употребата на алкохолни напитки - въпреки факта, че алкохол временно намаляване на напрежението, тя все още се отразява на нервната система.

- Обърнете внимание и специални лекарства - успокоителни. В момента, от които има много, за всички поводи. При избора, не се опитвайте да купи наведнъж най-мощният от тях, ако вашата нервна система не е твърде разклатено - възможни странични ефекти като сънливост и летаргия.

- Ако, обаче, без значение какви са вашите нерви и не са в ред, тя е най-добре да спре и само за консултация със специалист, докато имате невроза или фобия, лечението на което е много дълъг и сложен.