BgAnswers » Здраве и медицина » Как да се диагностицира възпалително чревно


Клиничните прояви на възпалителни заболявания на дебелото черво и тънките черва са на разнообразието. В началния етап на заболяването и се появява почти безсимптомно чревните неразположения, забавени или чести изпражнения, подуване на корема, общо неразположение и дискомфорт. За да се направи точна диагноза своевременно, е необходимо да се подложи на медицински преглед.

Вие ще трябва:
- Посоката на изследването.

Инструкция:
- Възпалителни заболявания на дебелото черво и тънките черва винаги удари своята вътрешна обвивка. Ако смятате, изброени. симптоми, свържете се с Вашия лекар проктолог и гастроентеролог. Изследването трябва да се извърши на стомашно-чревния тракт, като заболяване на червата води до нарушаване на стомашно-чревния тракт.

- Всеки лекар изследване започва от слушане на субективните оплаквания на пациента и инспекцията по палпация. В този случай, областта на корема се напипва от всички страни. Hardware изследване, проведено след получаване на история на заболяването и след внимателна подготовка на пациента.

- Ще бъде назначен на стол терени, кръвен тест за туморни маркери и антитела, наличието на които може да показва наличието на паразити в организма. На хардуерни методи, използвани рентгенови, ултразвук, с бариева клизма с въвеждането на клизма рентгенов контрастен агент и колоноскопия - изследване на дебелото черво е лумен.

- Преди всякакъв вид хардуер ще бъде назначен проучване диета за 10 дни, ежедневни клизми, лаксативи хапчета.

- Нарежете гръб на всички несмилаеми храни, месо, сирене и боб. Отстраняване на хляб, алкохол, газирани напитки, бонбони. Яжте пюрирани овесена каша с вода или изтри зеленчуци. Всеки ден, направи клизма използва душове чаши.

- В деня преди теста да се направи клизма. Да не се яде храна в продължение на 24 часа преди опита, водата - в 6:00.

- Въз основа на проучването ви постави точна диагноза и да осигури извънболнична, болнична или хирургична лечение. Възпалителни чревни заболявания включват: колит, ентерит, проктит, tiflity, апендицит, сигмоидит. В тежко заболяване на дебелото черво може да бъде освободен течни гной или серозен ексудат. Ако има дълбоки ями, то заплашва да перфорация и перитонит. Така че трябва да се запази съвети всичко лекаря и отидем по целия назначен лечение.