BgAnswers » Здраве и медицина » Как за лечение на фиброкистозна мастопатия


Фиброкистозна болест е много опасно, защото ако не се лекува, или наблюдавани от специалист, след това доброкачествен тумор може да се превърне в злокачествен характер в един много кратък период от време. При това заболяване в циркулацията на кръвта на гърдата, и има задръствания с появата на множество компактни кисти. При първите признаци на заболяването жената трябва да отидеш на гинеколог и да получите указания до всички необходими изследвания.

Вие ще трябва:
Изследване от гинеколог
Изследване от онколог
Изследване от ендокринолог
Изследване от лекар
Ултразвук на гърдата

мамография.
генерален анализира. Тестове за хормони
Изследване на вътрешните органи
Многобройни назначения
Лечение на основното заболяване
Предписаното лечение на фиброкистозна мастопатия
Витаминно-минерални комплекси
Диета-
Здравословен начин на живот

Инструкция:
- Повечето заболявания на гърдата засяга жените в детеродна възраст и може да се появи веднага след раждания. и в края на Детска хранене. Първите признаци на болестта е тъга и болка в гърдите, особено в периодите, от зърната може да изтече течности. Можете също да получите друг дискомфорт, тежък предменструален синдром, метеоризъм, раздразнителност. Болка и тежест може да бъде не само в гърдите, но също така и да се разшири до мишниците. Една жена трябва да отидеш на лекар веднага и освен определения изпит тя може да пишете за сезиране на онколог.

- Методи на изследване включват гърдата ултразвук, мамография, общ анализ на хормоналния статус, проверка на щитовидната жлеза скрининг за диабет, ултразвуково изследване на черния дроб и вътрешните органи, пълен гинекологичен преглед. Въз основа на резултатите от проучването лекарят предписва лекарства за намаляване на симптомите на фиброкистозна мастопатия и лечение на основното заболяване, което може да го провокират

- Специфични лекарства за лечение на фиброкистозна не мастопатия. Назначен различни билкови, витамини и минерални терапия, укрепване на общия имунитет, лекарства, които нормализират нивото на някои хормони, ако има индикация. В някои случаи се използва диуретици и болкоуспокояващи.

- Заедно с рецепта лекарства, за да водят здравословен жена Изображение живот, спиране на тютюнопушенето, употребата на алкохол, се придържаме към ниска на калории зеленчуци и плодове диета, ядат много зеленчуци, като магданоз.

- Вие също трябва да се вземат систематично преразглеждане и да посетите гинеколог и онколог.