BgAnswers » Здраве и медицина » Как да извлечете кост от гърлото


Със сигурност всеки любител на рибните ястия и се сблъска с проблем като кост заседнало в гърлото, което причинява неприятни и болезнени. В резултат на това може да попречи на дишане, но не изпадайте в паника, веднага започнете метод за извличане на чужди тела, в полза на който има много. Или се отнасят незабавно до болницата.

Вие ще трябва:
- Коричка хляб,
- Восъчна свещ,
- Пинцети,
- Течен мед,
- Snuff.

Инструкция:
- Ако имате малка костна риба остана в гърлото. Незабавно да вземе малко парче на застояла торта или ръжен хляб и малко дъвчат, опитайте се да преглътне. Хлябът ще помогне натиснете кост в хранопровода. Но не винаги по този начин спомага за първи път, така че е препоръчително да повторите процедурата няколко пъти.

- Е древен метод, който ще ви помогне да получите костния риба от гърлото, разбира се, ако са лесно видими. Тази процедура трябва да бъде prodelyvat пред огледало на добре осветено място. Вземете восъчна свещ и се стопи малко края на огъня. Докато восък е суха, прилага и внимателно я натиснете, за да изпъкналата кост. След восък се втвърдява и имат време obvoloch кост, внимателно я извадете от бутилката. Докато това може да изглежда на пръв поглед, много сложна и опасна. Но ако се прави внимателно и правилно, няма да има никакви затруднения.

- Обикновените пинсети могат да се справят с този проблем, разбира се, ако дължината му е по-малко от 15-20 сантиметра. Отвори си устата и гледам в огледалото, кука край рибена кост пинсети, го издърпайте, и гърлото. Това процедура да вземат много по-малко време, отколкото начина, по който восъчна свещ. В този случай също така, че е необходимо добър изглед на костта.

- Ако щепселът не помага, нито коричка хляб, защо не след това да използвате обичайния мед течност, с която можете да натиснете кости от риба. Въведете една супена лъжица мед и да го изяде бавно. В този случай, добрата работа на ларинкса. По този начин, рибена кост нюанси на мед и ще попаднат в хранопровода. В този случай, облекчение ще дойде скоро и ще диша спокойно.

- Има и друг начин, който е бил използван в древността, а някои са все още се използва. Но това е подходящо само за възрастни. Дай на човека в гърлото, който удари на костите, особено помиришат емфие. Поради силната миризма, това ще предизвика кихане процес, който ще ви помогне да се отървете от заби кост.