BgAnswers » Психология » Как да се отървем от клаустрофобия


Клаустрофобия - страх от затворени пространства. Хората, страдащи от тази фобия започват да изпитват паника, в асансьора, в една малка стая, на обществени места, на самолета и др. Страхът, придружени от сърцебиене, задух, световъртеж, негативните мисли, изпотяване, треперене. Клаустрофобия могат да бъдат лекувани успешно. Колкото по-скоро да започне, толкова по-добре ще бъде възстановена.

Вие ще трябва:
- Консултирайте се с лекар
- Курс на лечение.

Инструкция:
- Клаустрофобия - най-разпространеният вид фобия, която засяга повече от 7% от населението на света. Ако не се вземат мерки, ситуацията се влошава с течение на времето. Хора, спрете да посети местата, където една атака може да се случи. Такова избягване на по-нататъшно увеличава страх. Than -дълго хора, които се крият от проблема, по-тежка форма е необходимо.

- Има няколко лечения за клаустрофобия. Injection - вид на третирането, ситуация, в която човек се страхува. Като терапия с използване на асансьора, една малка стая и др. Същността му се състои в хлътва човек със страха си. Осъзнаването, че нищо лошо няма да се случи, това е силен аргумент за излекуване.

- Моделиране - метод да се отървете от фобии, когато пациентът гледа човек, който е зает инжекция. Пациентът се научи да се учат от поведението му, и е довело до факта, че човек е наясно на собствената си безполезност на своите страхове.

- Несъответствие е, че пациентът се научи да използват техники за визуализация и релаксация във време, когато паниката започва. Докато човек се фокусира върху психическа и физическа релаксация, той обяснява как и къде е неоснователна фобия. Човек осъзнава, че реакцията му на източник на страх не си мач схема, в резултат на клаустрофобия изчезне.

- С когнитивна терапия, пациентите се обучават behaviorist опозицията по време на атака, както и промяна мисли, поради което е налице чувство на страх.

- Хипноза се използва в тежки случаи. По време на хипноза използва отпускащо и успокояващо техники за премахване на паника, страх и придружаващите стереотипи.

- В някои случаи, лечението на клаустрофобия курорт от наркотици. Тя може да бъде успокояващи сиропи, капки, хапчета или по-силни лекарства. Те помагат да се справят с физическите симптоми на тревожност - сърцебиене, недостиг на въздух, виене на свят и др.