BgAnswers » Психология » Как да приемате пристъп на паника


Пристъп на паника се характеризира с внезапни и неконтролируеми пристъпи на тревожност, страх, както и появата на задух, усещане за недостиг на въздух и болка в областта на гърдите и корема. Гърчове могат да се появят като стрес, и без видима причина. Пристъп на паника може да бъде придружен от агорафобия - страх от открити пространства в средата на много хора.

Вие ще трябва:
- Научете се как да се справят с болест,
- Да се потърси лекарска помощ
- Курсът на лечение.

Инструкция:
- Ако сте жертва на пристъп на паника, имайте предвид, че това заболяване не е опасно и може да доведе до вреда за здравето си. Въпреки това, той не може да работи, тъй като това може да доведе до значително намаляване на качеството на живот.

- Първо, да се съберат заедно и да се възстанови дишането. В момента на паническа атака усещането за липса на въздух. В действителност, човек поема дълбоко дъх и тялото се насища с кислород. Това, от своя страна, е придружен от повишена тревожност и чувство на задушаване. Започнете да дишате правилно. Дишането трябва да бъде спокоен и дори. Ще броя до "две" правят принос към "четири" - на изхода. Капитанът на метода на диафрагмална дишане.

- Изключвайте сметка. Започнете тананика някаква мелодия за себе си или брои от 1 до 100. Представете си, че лежи на брега на морето или океана и се заслуша в шума на прибоя.

- Уверете се, че по правило да се носят с тънка гумена лента. Усещайки наближаването на пристъп на паника, го сложи на китката си, дръпнете и пуснете, така че тя е силно кликнали върху кожата.

- Ако е възможно, се държат за ръка по силата на студена вода за 2-3 минути, след това изплакнете лицето и шията. Ако сте у дома, вземете душ контраст.

- Имат ли вашите успокояващи билки. Чай от маточина напълно релаксиращо и успокояващо на нервната система, Lime инфузия справя с пристъпи на паника. В една чаша чай, добавете една супена лъжица мед.

- Научете се да се отпуснете. Магистър един от техники за релаксация. Ако се научите да стреля напрежение в мускулите, можете лесно да се намали нивото на тревожност и страх. Не забравяйте, спокойствие и страх - обратното състояние, така че мускулната релаксация по време на пристъп на паника може да се отърве от стрес, тревожност и други отрицателни чувства и премахване на атаката.

- Ако смятате, че не може да се справи с болестта, консултирайте се със специалист. Отърви се от пристъпи на паника и да постигне максимални резултати с помощта на добре подбрани терапия. Тя включва медикаментозно лечение (в началото) и психотерапия. Ако не можеш да направиш без хапчета, изпийте хода на специални препарати и проверете психотерапия. Пристъпи на паника са лечими, и колкото по-рано започне лечението, толкова по-скоро положително настроени.