BgAnswers » Хоби и развлечения » Как да си направим празно яйце, изработени от папие-маше


Папие-маше - стара и незаслужено забравени техника. Но по този начин най-различни неща: кукли, лак кутии, коледна украса. Нека започнем с въвеждането на тази технология с най-простата форма - великденски яйца. Опитайте се да овладеят този вълнуващ процес.

Вие ще трябва:
- Клей,
- Вестници,
- PVA лепило,
- Вазелин,
- Остър нож
- Акрилна боя,
- Brush.
С фина шкурка песъчинки

Инструкция:
- На първо място, да подготвят бъдещата форма на яйцето. Заготовки мухъл глина. Можете да използвате остатъци от материала в различни цветове, тя не прави разлика. Опитайте се да запазите бъдещето на яйцето е необходима форма, и държи на повърхността толкова гладко.

- Мазнините яйца пластелин вазелин.

- Започнете мотае вестника си. Просто да откъсне парче от хартия, не по-големи от 1 площада. см, и се придържаме към повърхността на детайла. Книга просто трябва да разкъсат на краищата беше груб. Прикачване като обиколиха вестници унищожава частично един към друг. За първите два или три слоя хартия, а wet във водата. След прилага на лепило PVA. Просто грес четка и една малка част от парчета пръчка. Книга. Колкото повече слоеве, които правиш, по-силна воля, в края на краищата, вашият продукт. Опитайте се да направите последните два пласта бели хартийки.

- Оставете да изсъхне в резултат на дизайн. Това може да отнеме няколко дни. Отделете време за маше хартия преработка трябва да изсъхне напълно.

- Нарежете яйце много остър нож. Премахване на глина и грес от вътрешната страна на бяло лепило. Изсъхне. Сега свързване на две половини с бяло лепило и парчета от вестникарска хартия. Първо, етикети парчета по линията на рязане, както и след това, създайте нов слой. Ако имате намерение да се мотае яйцето в съвместното планината примката на тел или дебел низ. Оставете да изсъхне за един ден.

- Щателно подсушен шкурка яйце лечение, за да се отървете от всички нередности. Бъдете много внимателни, да работят леко, за да не се повреди яйцеклетката, особено шев.

- Покрийте яйцето с няколко слоя бяла акрилна боя. Изсушете всеки слой. Сега можем да започнем оцветяване на яйца. Се правят каквито и да било модели, използвайте всякакви теми. Великденски яйца ще донесе на вашето въображение.