BgAnswers » Напитки » Как да премахнете горчивината на вино


Процесът на производство на вино у дома е доста дълъг и труден, изисква много концентрация във времето, за да следите всички процеси, които се случват по време на ферментацията. Ако не, виното може да започне да се влошава и той ще бъде горчив.

Вие ще трябва:
- Устройство за отстраняване на камъни,
- Blender за закрепване на плодове и зеленчуци;
- Сито
- Алкохол,
- Глюкоза,
- Дъбова кора или контейнер.

Инструкция:
- Основната и най-честата причина за огорчение - вино, утайка, който се преработва в процеса на ферментация. Ако не се оттича във времето, а след това тя започва да гниене и разпад, и това води до лош вкус. За съжаление, в този случай, виното ще се излее, като горчивина не ще се отървете от и за използването на виното няма да го направи.

- Друга причина за влошаването на дегустация на вино - нискокачествени компоненти, заготовки за него. Тя може да бъде гнили плодове или плодове, наличие на смес от смачкани малки клонки или листа. Виното си вкуси добро, отлежало и горчив, целия материал е внимателно подбран, за отметката. Мая трябва да бъдат свежи, чисти и сушени плодове, гнило дърво, стебла и листа.

- Уверете се, вино горчи и може Bone, Съдържащи се в плодовете, така че е препоръчително да се отървете от тях. Ако използвате този клас, премахване на ядрото, на което не е възможно (например, планински ясен), а след това се смила Бери много по-добре или избършете през сито. Друга възможност, за да спаси вино горчивина става предварително замразяване на плодове, тогава вашата напитка ще е мек вкус Уди.

- Ако ви са по време и на изцедени пелети, и са подготвени материала е отлична, и виното е горчив, опитайте да го излее в на подготвените барела дъбови, добавете на високо алкохол не сила по-малко от шестдесет градуса и се накисва в тъмното в приблизително шест месеца. Ако няма барабани, бутилка вино, добавете една чаена лъжичка нарязан дъбова кора на всеки три литра течности. След това ukuporte и оставете на тъмно място за около шест до седем месеца. След това време, извадете бутилката, се налива виното с баланс, щам през тензух и добавете половин супена лъжица глюкоза. Сега виното е готов за пиене.