BgAnswers » Животните » Как да си дресираш Pet


Животните, закупени в магазин или на улицата, се различава от своите колеги в това, че те се страхуват от хората и всичко, което е свързано с тях. Ако вземем домашен любимец, който е роден у дома, че всички те са били много по-лесно. Те видяха хората и са свикнали да ги. Процеса на опитомяването на животни, които са адаптирани към човешкото общество, е сложно нещо. Особено силен страх, който има опит с тези животни, които някога обидени хора. Нуждаете се от много работа и да спечели доверието на домашния любимец.

Инструкция:
- Ако видите, че животното се страхува от вас - не го вземе в ръка. Започнете да общува с него на разстояние от Говори меко и любезно. Това се прави вашия домашен любимец да разбере, че не му причинят вреда.

- След като животното е адаптиран към вашата малка Къща, Можете да опитате да получите от ръцете си. Не правете никакви резки движения и да се избегне силни шумове. Първо, да се обадите на вашия домашен любимец по име, след това го извадете и леко потупване. Ако отговорът на вашия стъпки. последвана от хапка, не се кълна, може би, животното все още не ти вярвам. Доверието трябва да се заслужи.

- За първи път храни за домашни любимци по-вкусно, по-добре да се даде храна от ръката му. Обикновено избира домашен любимец собственик на няколко параметри: "Този, който се храни" или "който обича."

- С течение на времето, животното ще свикне с вас. Само сега някой на пълна адаптация към новите условия в продължение на няколко дни, както и други години. Ако домашен любимец продължава да се скрие от всички, във всяко действие срещу него да бъдат агресивни, най-вероятно той има такъв характер. Няма нужда да го спре, защото срещу природата. Просто приемете факта, че вашето животно - човек, който живее по свои собствени правила и ред.