BgAnswers » Хоби и развлечения » Как да се чисти монета


За да се даде на монетата "стока" форма, трябва да бъдат отстранени от повърхността на земята от замърсяване, прах и често продукти на окисление на метала. Ако монетата е наистина редки или значително замърсяване, по-добре да се види със специалист, той ще генерира ултразвуково почистване. Във всички други случаи е възможно да се почистват монетата у дома.

Инструкция:
- Първо, трябва да премахнете монета земи и следи от прах. За тази цел използвайте четка или обикновена четка за зъби с мека четка. Монетата се изплаква с топла течаща вода, търкане четка или метла места. замърсяване. За по-ефективно премахване на петна използването на хронична сапун бебе или PH-неутрален шампоан.

- За почистване на монети от следите на окисление на метала е важно да се разбере от какъв метал или сплав монета. Ако тя съдържа желязо или цинк, почистете го най-внимателно. Механичен стрес може да увреди имиджа на проверката и монети. С игла, за да премахнете ръжда монета. Вземете много слаб разтвор на солна киселина, около 3-5% и да я потопите в монета. Когато оксид и ръжда ще отиде да се измие монета в топла течаща вода, подсушете и търкайте с мека кърпа.

- За почистване на медни монети, използвайте сапунен разтвор. Не забравяйте, че премахване на медни монети струва само оксид зелени. По-добре да не се премахне патината е потвърждение неговата автентичност. За почистване на монети от употребата на сапун оксид и мека четка. След почистване изплакнете с течаща вода. Можете да го задръжте за няколко часа в сапунена вода. Значителни монети окисляването, използващи 7% разтвор на оцетна киселина. Поставете монета в разтвора и го оставете да седне за един час. След като изплакнете с вода и подсушете.

- Мала замърсяване на монети от сребро отстранени сода, а леко се втрива. По-сериозно замърсяване почистване с амоняк. Използвайте 10% разтвор, но не забравяйте, че такова решение е приложимо само ако съдържанието на сребро в монетата е достатъчно висока, над 650 проби. Ако не сте сигурни от сребро проба, използвайте нежен метод за почистване - лимон сок. Напълно потапяйте монета в сока, го обърнете периодично, докато цялата оксид е отишъл. След отстраняването на окис се измива с топла вода, подсушете.

- Златни монети измийте с топла сапунена вода. Ако са значителни следи от ефектите на времето, нанесете малко количество бебешки сапун монета и я оставете да седне в продължение на половин час. Махни с четка, изплакнете и подсушете монетата.