BgAnswers » Компютри и софтуер » Как да деактивираме мрежова карта BIOS


Ако вашата мрежова карта е на ред и не се зареди операционната система, най-лесният начин за решаване на проблема - вземете нова карта и забраните неизправност в BIOS.

Инструкция:
- BIOS - това е основен System I /O ви позволява да контролирате свързване и изключване на устройства на вашия компютър. За да влезете в BIOS трябва да натиснете клавиш или клавишна комбинация. Как да въведете на BIOS могат да бъдат различни в различни дънни платки, но е обикновено ключовата Del, F1-F5 F10 във всеки случай, на екрана е винаги един намек Натиснете име или ключ комбинация Ctrl + Alt + Esc да въведете настройка.

- Вие сте влезли в BIOS. Управление в BIOS е чрез клавишите със стрелки и Въведете и да избяга. Намерете раздела Разширени намерите интегрирана периферия, а след това на борда Lan. Ако обратното е състоянието на Enabled ("On") - изберете Disabled ("Off"). В друга версия на BIOS може да се наложи да намерите Onboard Chip Configuration и марки Ethernet контролер: Забранете. В други версии, като се ръководи от словото на Lan. Не забравяйте, че на манипулатора BIOS мишката не работи и всички действия, които трябва да направите с клавиатурата.

- Излезте от главното меню и изберете Save & Exit Setup (Запазване на настройките, или подобен етикет, или клавиша F10). Прозореца за потвърждение се появява спаси. Натиснете Y - ако сте съгласни да запазите промените - ако не, натиснете N. Компютърът продължава да се рестартира.

- След рестартиране мрежа карта станали недостъпни и няма да фигурират в системата. Можете да инсталирате новата карта.

- Ако не можете да откриете опцията в BIOS забраните мрежа Card И компютъра не се зарежда OS грешка - отново, отидете на BIOS. Вижте и изберете Спиране няма грешки, той ще зареди компютър. никаква грешка. По същия начин, в раздела Халт набор На Грешки Няма.