BgAnswers » Хоби и развлечения » Как да възстановим стари монети


Стари монети, за да се запази не само с докосване на ръцете на хора от минали епохи, но също така проследява по-прозаичен ляво от времето и условията, при които те са били съхранявани в продължение на години. Следователно въпросът за това как да почистите стари монети от различни благородни метали от оксид депозит, пръст, пясък и други разрушителни аксесоари за тяхната възраст, е от значение за по-голямата част на колекционерите на монети, ценена за колекцията си.

Вие ще трябва:
Мека четка,
Парче на меките тъкани
Амонячен разтвор на 5-15%,
Разтвор на 5-10 на амониев карбонат,
Вода,
Сапун.

Инструкция:
- Как да възстановим стари монети на земята, пясък и мръсотия Най-простите форми на замърсяване на монетата е нормално прах, пръст и пясък. Как да възстановим стари монети на тези явления е достаясно трябва да се използва сапунена вода, с мека четка или кърпа. Спуснете монети един по един в решение, Да лягат в продължение на известно време, за да се омекоти слой от мръсотия и след това, ако замърсяването не е отстранена напълно, внимателно почистете мръсотията с мека четка. По този начин можете да почистите всички видове монети от злато, сребро и мед.

- Как да възстановим стари монети на окисление на Следи от метал окисляване на монети отстранени по няколко начина, изборът на които зависи от монетата и метал, От който тя е направена. Почистете оксиди са химични методи, които са на разположение в дома на всеки нумизмат, но ултразвуков метод, често се прилагат само в работилницата на реставраторите, тъй като тя изисква специално оборудване.

- Как да почистите стари монети, изработени от сребро?
Сребърни монети са само почистват химически с различни решения и продукти, в зависимост от състоянието на оксидация на монетата. За да изберете метод за това как да почистите стари монети, изработени от сребро най-подходящия начин, е необходимо да се вгледате внимателно в типа и азотни оксиди в цвета. Ако сребърната монета е покрита зеленикава патина, така че е податлив на окисляване на медните съединения и трябва да изчистите 5% разтвор на сярна киселина. Монета, сложи го в порцеланова чаша, Изсипете разтвор и внимателно се нагрява на слаб огън. Това ще ускори процеса на почистване, тъй като по-висока е температурата на разтвора, толкова по-бързо изчезват признаците на окисление. 5-10%, както е ефективна-та мравчена киселина, който е подобен метод за обработка на предишния.

- Как да почистите стари монети от сребро плака възбудена
Рог сребро - това лилаво-сив покритие на сребърни монети, и, като правило, тези монети не са солидна метална база и мек метал, така ги почистване сярна киселина или друга киселина може да доведе загубата на една монета или изготвяне дори си пълно унищожаване. Въпросът е, как да почистите стари монети е много деликатна и трудна. Ако плаката не е възбудена среброто е много гъста, можете да сложите монета в разтвор на амоняк 5% или амониев хлорид и следи отблизо процеса на почистване. Рог сребро трябва да стават по-меки и по-лесно да се отстраняват от начин на четка.

- Как да възстановим стари монети мед
Медни стари монети, излагане на въздух и съдържащите се в него сложни съединения изпарения, газове и вода, покрити с черен или зелен оттенък. Окисляване на водата не са разтворими, така че трябва да се прибегне до химически метод за пречистване. Монета втрива с памучен тампон, напоен в амоняк, който е много деликатно почиства зъбната плака и не нараняват модел монети. Друг ефективен начин за почистване на медни монети е стара рецепта, наречена "оцет тест". Те ще изискват оцет и брашно, смесени в пропорции, които позволява да се образува сбита тесто като субстрат, който е поставен в медна монета. След изсъхване и втвърдяване на "тест", тя трябва да се сресва с монета с мека четка или кърпа.

- Как да възстановим стари монети Gold
Монети от злато не е толкова податливи на вредни и разрушителни окисляване, за да реши как да почистите антични монети от злато е съвсем проста. Те трябва да бъдат добре измити с топла сапунена вода с мека четка или кърпа, в резултат на такива прости следи за обработка на замърсяване, трябва да се отиде. Можете също да използвате 5-15% разтвор на амоняк, който се разтваря глобата черешово червен патина върху злато. Изсипете монети по такъв начин, че те са напълно потопени в разтвора, а след това ги почистете с мека четка.