BgAnswers » Мода и стил » Как да различим естествена кожа от изкуствен


Кожата - красив, силен и устойчив материал. Обувки, дрехи, аксесоари от него се считат за най-добрите. Знай това, и производители, но извличането на печалба, те често се опитват да замени по-евтина имитация на кожа на кожата. И това купувачите не винаги са известни. И ако искате да купите, като обувки, гарантирано изработени от кожа, се научат да разграничават реалното от изкуствената кожа.

Инструкция:
- Разбира се, можете да се съсредоточите върху специални етикети под формата на животинска кожа. Но, както е казано, безскрупулни производители може да бъде подвеждащо, закачи етикета на обувки, които не са изработени от кожа. Определете измама просто чрез материални етикети събират и повечето обувки - фалшив щеше да бъде различно.

- На първо място, погледнете по шевовете на обувките. В статиите на кожени краища обикновено zastrachivayutsya, само полирани, така че те да са закръглени. Ако ръба нахвърлил се обръща валяк. Изкуствената кожа е с плосък край, дори ако те нахвърлил. Освен това е много по-тънка кожа.

- След това намерете място, където то ще бъде видимо от грешната страна на материала не е покрита от лигавицата. Естествена кожа има равномерно пухкав или копринен повърхността, докато кожата обикновено е с гладка полиамид или друг полимерен субстрат. Но бъдете внимателни с това - ивици кожа около скрепителни елементи не са мярка в този случай - техните производители не могат дори да шият на кожени обувки за сила.

- Разграничаване естествено от изкуствена кожа може да бъде и начина, по който тя реагира на действието. Свийте пръстите обувки или просто натиснете пръста си върху повърхността му. Естествена кожа, окото бръчки, които бързо се справят. Изкуствен същия завой в една или повече големи завоя, че razglaazhiatsya ще продължи още дълго.

- Все още можете да се опитаме да идентифицираме материала на обувки миризма. Кожата има специфичен приятен аромат, за разлика от изкуствена кожа, която обикновено има обособен миризма на полимерни материали. Но, за съжаление, да се разграничат естествено от изкуствена кожа по този начин не може винаги - производители могат да добавят кожени аромати или троха от естествена кожа, за да му отговаря както миризма.

- Поставете блясък на повърхността на водата и изчакайте няколко минути. Истински обувки кожа частично го абсорбират и да стане по-тъмна на това място. Изкуствен материал ще отблъсне напълно водата.