BgAnswers » Храна » Как да готвят и ядат скариди


Как да готвят и ядат скариди Скариди - един от най-вкусните морски създания. Те могат да бъдат лесно да се готви и яде, да се забавляват, и можете да направите нещо по-интересно. Например, паста със скариди и сос "Ед Уин".

Време за приготвяне: 23 минути.

Вие ще трябва:

Паста със скариди:

Мексикански скариди - 500 г

паста - 300 гр;

краставици - 200 г,

нарязан зелен лук;

каперси - 2 супени лъжици

За соса "Ед Уин":

червен винен оцет - 4 супени лъжици,

Риган - 1 ч.л.,

Чесън - 1 скилидка,

чили на прах - 1 ч.л.,

зехтин - 1/2 чаша

сол на вкус.

- Изберете скариди правилно. Не всички скариди се продават в супермаркетите, може да бъде вкусно ястие. Това е по-добре да си купя скариди в насипно състояние, както и в запечатани опаковки и не можете да видите точно това, което купуват. Разгледайте внимателно скариди - ако те са счупени, слепени заедно, ако те са твърде голям лист от лед, а след това замразени скариди лошо.

- Кук скариди правилно. Скаридите се изплаква под течаща вода. Изсипва се в тенджера с вода, достатъчно впоследствие напълно вода обхванати всички скариди. Поставете тенджера на печката и донесе вода да заври. Добавете сол, подправки на вкус, скилидка чесън и няколко супени лъжици лимонов сок. Изсипете на скариди във водата. Не забравяйте, че малките скариди се готвят бързо големи и прясно замразени. Като цяло, това ще отнеме от 3 до 8 минути.

- Премахване на скариди с решетъчна лъжица готови, изплакнете по Студената водата чиста. Водата от скаридите можете да използвате, например, за приготвяне на тестени изделия. Кук на тестени изделия в този Вода Сгънете в гевгир, изплакнете, смесете паста с подготвени скариди. Да поставите, краставици, лук, каперси и червен пипер.

- Кук сос за скариди. За да направите това в блендер, смесете оцет. Чесън, риган, черен пипер, зехтин, сол и черен пипер. Изсипете соса и скариди паста, разклаща да се смесват. Покрийте съда с капак и се съхранява в хладилник в продължение на няколко часа. Сервирайте това студено ястие, поръсени с подправки.