BgAnswers » Храна » Как да си направим близалка


Как да си направим близалка От детството ние сме живи в спомените на изключително вкусни близалки във формата на петел, заек, мечка, или някои други дребни животни. И никой не толкова добре варени тези близалки като баба. Но защо да не опитате сами?

Време за приготвяне: 29 минути.

Вие ще трябва:

Класически карамел:

4 супени лъжици захар,

1 супена лъжица вода.

Сметанов карамел:

1 чаена чаша захар (200 г)

100 мл прясно мляко или сметана;

40 г масло.

Шоколад Карамел:

125 грама захар,

Сто двайсет и пет милиардаграма мед

125 грама шоколад.

Един Класическата рецепта: Смесете вода със захар и се изсипва в малка тенджера. Захар с вода над средните топлина, готвач, докато прозрачен. Една капка от сиропа да замрази в студена вода. Добавете малко ябълков оцет или лимонена киселина. След това свалете от огъня и се разбърква в продължение на 30 секунди. Изсипете карамел в завършен вид, предварително намазана с масло. Поставете предварително сварени пръчици. Изчакайте, докато карамел втвърдява. Вместо Вода Можете да използвате естествени багрила, например, добавете малко сок.

- Сметанов карамел: захар, се смесва с мляко или сметана. Ако използвате мляко, можете да добавите повече масло на масите. Кук, като се разбърква непрекъснато, на слаб огън, докато аромат на кафе. Отстранете от огъня, добавете ванилията и се излива във формата. Да не забравяме и бонбони пръчки.

- Шоколад Карамел: Mix захар, мед и шоколад. Сложете малко топлина и оставете да къкри за толкова дълго, колкото спад на шоколад смес няма да се сгъсти в студена вода. Тази смес може да се излива във форми или се излива върху намазана плоча и нарязани на филийки.

- Опитайте се да направите твърди бонбони с плодове пюре. Вземете масло, дори и по-добро използване сироп. от конфитюр, добавете една щипка канела, може да е малко ядки. Поддържа огъня, докато теглото не е добра Уваров. От топлото слепите бонбони Всяко желаната форма, поставете пръчки. Тези бонбони все още може да се търкаля в захар или покрити с шоколад.